Трета изложба на Остен по повод 75 години од постоењето

пред 2 години

Во изложбениот простор на „Остен“ од вчера е отворена третата изложба на слики и цртежи од колекцијата „Остен музејот на цртеж“, по повод 75 години од своето постоење.

Изложбата, која е и последна во одбележување на јубилејот на Остен, ќе биде отворена до 25 јануари 2021 година.

На неа се поставени дела на уметниците: Невзат Бејтули-Кица, Христо Јавашев-Кристо, Мицко Мице Јанкуловски, Оскар Кокошка, Пабло Пикасо, Анри де Тулуз Лотрек, Херменсон ван Рејн Рембрант, Виктор Вазарели, Владимир Величковиќ.

Scroll to Top